Howard a Bryant na rovnakej vlne

30. 01. 2013, 18:30 » Informace z klubů - Autor: Vladimír Dančík


(zdroj: Nbasket.cz)
Dwight Howard poskytol po pondelkovom tréningu LA Lakers rozhovor, v ktorom poprel špekulácie, že by bol nejaký konflikt medzi ním a najväčšou hviezdou tímu, Kobe Bryantom.

"Som rád, že sme s Kobem na rovnakej vlne," povedal s úsmevom. "K tomu, aby sme vyhrávali zápasy je to veľmi dôležité. Musíme viesť tento tím od jedného víťazstva k ďalšiemu. To je kľúčom úspechu."

Howard má v tomto pravdu. Pozrime sa napríklad na Miami. Tam spojenie skvelých hráčov a kamarátov LeBrona Jamesa a Dwyana Wadea dokonale vyšlo. Dokonca prišiel aj Chris Bosh a "Veľká trojka" bola skompletizovaná. Každý jeden z týchto hráčov však musel nejaký aspekt svojej hry obetovať. Iba tak to môže fungovať tak, ako to funguje.

A v posledných zápasoch to začína fungovať aj pri Lakers. Vyhrali už trikrát po sebe, čo je ich najdlhšia víťazná šnúra od Vianoc. Porazili aj momentálne najlepší tím celej NBA - Oklahomu City Thunder. V týchto víťazstvách dosiahol Howard celkovo 27 doskokov a Kobe zaznamenal 39 asistencií. To sú na ich pomery v tejto sezóne skvelé čísla. Kobe navyše v dvoch z týchto zápasov zaznamenal viac asistencií ako streleckých pokusov, čo sa mu v 1205 zápasoch základnej časti stalo iba 5-krát. Teraz to bolo dvakrát za sebou. "Narodil som sa ako strelec, ale stal sa zo mňa víťaz," reagoval na to Bryant.

"Chceme len vyhrávať," pokračoval Howard v rozhovore. "Je to jediná vec, na ktorej záleží. A kvôli tomu urobím čokoľvek. Myslím, že sme sa dostali do bodu, kedy každý hráč tímu dáva seba stranou a chce pomôcť tímu."

Nová hra Lakers je síce skúšaná iba 144 minút, ale ak im to pôjde naďalej aspoň takto, tak ich ciele môžu byť aj o niečo vyššie, ako len postup do play-off.

Najbližšie ich čaká 7-zápasová šnúra na palubovkách súpera. Dnes v noci ich preveria Phoenix Suns, kde Steve Nash zavíta po prvý krát od jeho prestupu do Lakers.