Tipujte s Nbasket.cz: 13.11.2014

13. 11. 2014, 16:00 » Tipování NBA - Autor: Michal Šulák


(zdroj: Nbasket.cz)
V dnešnom, v poradí už treťom zápase našej tipovacej poradne sme sa pre vás rozhodli vybrať súboj dvoch ambicióznych tímov Západnej konferencie - Memphisu Grizzlies a Sacramenta Kings.


MEM Memphis (7-1) - SAC Sacramento (5-3)

Kým Grizzlies sú v posledných rokoch pravidelným účastníkom playoff, Kings akoby sa stále hľadali, každoročne výrazne obmieňajú svoju zostavu a sezóny končia vždy po základnej časti približne s 28 výhrami. Táto sezóna však z pohľadu Sacramenta začala skvele a Kings z úvodných šiestich zápasov prehrali len raz. Svoju hru postavili na výbornom doskakovaní a streleckej produktivite trojice Rudy Gay, DeMarcus Cousins a Darren Collison. Bývalý super náhradník Clippers Darren Collison však má výrazný vplyv na hru mužstva nielen vďaka streleným bodom, výborne tvorí i hru Kings a s priemerom 6,3 asistencie na zápas je jednoznačne najlepší v tíme Mikea Maloneho. Collison je však momentálne zranený a Kings už prehrali 2 zápasy v rade. Navyše dnes v noci ich v domácej hale FedExForum privítajú rozbehnutí Grizz, ktorí pred svojimi vernými fanúšikmi nič iné ako výhru neberú.

#BANNER_STAVKOVKY_468_60#


Grizzlies sú aktuálne vo skvelej forme, všetky svoje domáce stretnutia vyhrali a v tejto sezóne prehrali zatiaľ len raz v dramatickom zápase v Milwaukee. Preto sú spoločne s Torontem Raptors a Houstonem Rockets zaslúžene na čele NBA, kde sa mienia udržať čo najdlhšie. Grizzlies aj v tejto sezóne patria k top brániacim tímom ligy a ich silnou stránkou je vďaka podkošovej dvojici Randolph-Gasol doskakovanie, takže môžeme očakávať, že hosťujúce Sacramento sa v tomto smere príliš nepresadí. Aj história vzájomných zápasov hovorí jasne v prospech Grizzlies, ktorí sa v posledných piatich stretnutiach vždy tešili z víťazstva. Tím Dave Joergera je zdravotne v poriadku, do hry nezasiahne len suspendovaný náhradník Nick Calathes.

Ozdobou dnešného zápasu bude určite matchup dvojice Cousins - Marc Gasol. Ak sa najlepšiemu obrancovi NBA z roku 2013 Marcovi Gasolovi podarí zastaviť alebo aspoň spomaliť All-Star hviezdu Kings, Grizzlies urobia výrazný krok k ďalšiemu víťazstvu.

Každopádne dnes v noci nás vo vypredanej FedExForum čaká napínavý a tvrdý súboj, v ktorom sa jednoznačne prikláňame na stranu skúsenejšieho domáceho tímu.

Tip Nbasket.cz

Víťazstvo domáceho tímu
TIP: 1 (OK)
Kurz: 1.38
Výsledek: 111:110

#BANNER_STAVKOVKY_468_60#