V Madison Square Garden sa hrajú na špiónov

15. 01. 2013, 09:00 » Perličky - Autor: Vladimír Dančík


(zdroj: Nbasket.cz)
James Dolan, ktorý je podľa mnohých (nielen) amerických médií označovaný za najhoršieho vlastníka klubu v celej NBA, chce vedieť o každom slove, ktoré sa na na palubovke povie.

Kdekoľvek inde by to bolo zmietnuté zo stola, ale v New Yorku je možné aj toto. Všetko, čo hráči povedali v piatkovom zápase proti Bulls je zaznamenané.

Dve zvukové techniky boli umiestnené v kútoch palubovky - jeden neďaleko lavičky domácich Knicks a druhý v protiľahlom rohu. Technici mali špeciálne parabolické mikrofóny, ktoré zvukové nahrávky odosielali priamo do rekordéra.

Títo špeciálni amestnanci mali od Dolana len jedno nariadenie - zaznamenať každú jednu slabiku Carmela Anthonyho.

A prečo? Odpoveď je jednoduchá. Zrejme to pramení z minulotýždňového konfliktu medzi Melom a Kevinom Garnettom (ktorý údajne povedal niečo na adresu Anthonyho manželky). Anthony si to po zápase išiel s hráčom Bostonu Celtics vyjasniť, ale podľa vlastných slov sa s ním nešiel biť. To viedlo ku Carmelovej suspendácii na jeden zápas.

Ale aj tak, prečo to Dolan nariadil? Na úrad ligy aj tak nebude platiť žiadna sťažnosť, ani nič podobné. Hráči si v zápale hry povedia mnoho škaredých vecí v každom jednom zápase. Nielen v New Yorku. Anthony bol suspendovaný preto, lebo neudržal nervy na uzde. V tíme má úlohu vodcu a preto by sa ako vodca mal aj správať.