Suns majú záujem o Josha Smitha

02. 02. 2013, 15:00 » Spekulace - Autor: Daniel Sütő


(zdroj: Nbasket.cz)
Nie je žiadnym tajomstvom, že tím Phoenix Suns sa snaží získať niektorú z hviezd ligy. Po odchode Steva Nasha potrebuje tento tím hráča, ktorý by dotiahol divákov do arény a stal sa tvárou tejto organizácie. Pred začiatkom sezóne sa snažili získať Erica Gordona, ktorému ponúkli maximálny možný kontrakt, no New Orleans Hornets ich ponuku dorovnali a Suns tak vyšli naprázdno. S blížiacou sa trade deadline však pokračujú v hľadaní.

V posledných dňoch sa špekuluje, že by mali záujem o Josha Smitha z tímu Atlanta Hawks. Vedenie Atlanty síce rázne dementovalo všetky špekulácie o tom, že by mali v pláne Josha Smitha vymeniť, no niekoľko faktorov hovorí proti nim. Na konci sezóny končí Smithovi kontrakt a stane sa tak voľným hráčom. Hawks si tak musia byť 100% istí, že s nimi Smith kontrakt predĺži. Ak by sa tak nestalo, mohli by oňho prísť prakticky zadarmo. Preto ak nebudú mať Hawks túto istotu, najskôr sa ho pokúsia vymeniť a získať zaňho kvalitnú náhradu.

Suns majú v tíme niekoľko hráčov, ktorí by mohli vedenie Atlanty zaujímať. Hlavne ide o centra Marcina Gortata, ktorý by sa tímu Hawks náramne hodil. Al Horford, hrajúci v Atlante na pozícii centra, totiž už niekoľkokrát vyhlásil, že by sa rád vrátil na svoju pôvodnú pozíciu PF. Doplniť Gortata v prípadnej výmene by mohli aj hráči ako Wesley Johnson, Jared Dudley či Michael Beasley. Suns majú k dispozícii taktiež niekoľko výberov v prvom kole nadchádzajúceho draftu, čo je vždy ceneným artiklom počas výmen.

Smith mal v posledných týždňoch isté nezhody s trénerom i vedením klubu, vyjadroval nespokojnosť s výkonmi Hawks a podobne. To všetko nahráva do karát zástancom teórie, že Smithove dni v tíme Hawks sa blížia ku koncu. Ak by však prejavil svoju ochotu zotrvať v tíme, mohlo by byť všetko inak. Predsa len je Smith typom hráča, ktorý ovplyvňuje hru na oboch koncoch palubovky a svojimi kúskami zdvíha divákov zo sedadiel. Vzdať sa takého hráča nebýva nikdy ľahké.