Do Lakers smeruje Nick Young

11. 07. 2013, 23:47 » Informace z klubů - Autor: Michal Škubla


(zdroj: Nbasket.cz)
Po Chrisovi Kamanovi a Jordanovi Farmarovi získali Los Angeles Lakers tretiu posilu do svojho tímu. Nie je ňou zatiaľ Lamar Odom, ale Nick Young. Tento 28-ročný hráč strávil minulú sezónu vo Philadelphii a v meste anjelov sa od neho budú čakať hlavne body a čiastočné nahradenie Kobeho Bryanta na začiatku sezóny.

Nick Young počas minuloročného pobytu so Sixers zaznamenal v priemere 10,6 bodu na zápas s úspešnosťou streľby z poľa 41%. Predtým pôsobil aj u mestského rivala Lakers, Los Angeles Clippers. Väčšinu svojej šesťročnej kariéry v NBA však strávil vo Washingtone.

Young je rodák z Los Angeles a podľa vlastných slov bude konečne pôsobiť v tíme, o ktorom vždy sníval, že v ňom bude hrať. Na jeho oficiálnom twitteri už svietia slová "Laker Nation".

Podľa všetkého by kontrakt s 28-ročným guardom alebo small forwardom mal byť jednoročný za veteránske minimum, hoci na oficiálne potvrdenie si ešte musíme počkať. Avšak Lakers nič iné už ponúknuť nemôžu, keďže mini mid-level exception dali Chrisovi Kamanovi.